Het NaoberLOOkaal wordt al jaren gebruikt als stemlokaal voor gemeente, provinciale, landelijke en europese verkiezingen.

Al vanaf de dag dat het plan er lag om het Naoberlookaal in het oude Krummelhuus te realiseren, is er de wens om ook voor de Loodernaren Samen Eten te organiseren.
Samen Eten wordt elk seizoen georganiseerd door een vast clubje dames die het erg leuk vinden om elke keer weer iets bijzonders op tafel te zetten.
We zijn begonnen in 2014 begonnen en nu dus al 5 jaar draaiende.
In de loop der jaren zijn ons helaas wel een aantal mensen ontvallen, het is dan erg hartverwarmend om te zien dat de partner nog altijd blijft komen.

Elke keer horen we dat het eten lekker was, maar nog belangrijker eigenlijk is dat we horen dat ze het zo fijn vinden om niet alleen te hoeven eten. En buren te spreken die je normaal niet zo vaak ziet.

Het zijn erg gezellige avonden.

Omdat er een paar jaar geleden was aangekondigd door het Openbaar Onderwijs Deventer waar de Looschool onder valt dat de Looschool zou moeten sluiten, zijn er een aantal jongeren uit Loo van de vereniging J.A.L. (Jong Actief Loo), gaan brainstormen over HOE ze de jeugd uit Loo toch een band met elkaar kunnen laten opbouwen mocht de school dicht gaan.
Hieruit is de organisatie Jal-mini’s onstaan.
Gelukkig is er helemaal geen sprake meer van en zal de Looschool open blijven.

Jal mini’s organiseert nu voor de kinderen uit Loo, maar ook voor de nieuwe leerlingen van de Looschool die niet in Loo wonen, een aantal keer per jaar een leuke activiteit.

Vrijdag 1 maart 2019 staat de laatste filmavond van dit seizoen op het programma! Gezellig als je komt!
Opgave via facebook of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De vakmensen van het Repair Café weten bijna altijd raad om de mankementen op te lossen. Graag van te voren even melden bij het Infopunt wat u inbrengt; dit kan van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 en op zaterdag van 10.00 tot 13.00 op tel. 0570 540839. Een kopje koffie is er voor u als u even moet wachten. Ook staat er een bus voor een vrijwillige bijdrage.

In Nederland gooien we echt ontzettend veel weg. In een Repair Café krijgen dierbare, kapotte spullen een tweede Ieven.
Bezoekers ervaren de gezelligheid, ze zien dat repareren mogelijk is, en vaak helemaal niet zo moeilijk als ze misschien dachten. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Het Repair Café wil daar verandering in brengen. Het Repair Café is ook bedoeld om dorpsbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen om zo te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in het dorp aanwezig zijn.
Noteert u de volgende Repair Cafe data alvast in uw agenda?
- Woensdag 25 september 2019 van 09.00-12.00 uur in het NaoberLOOkaal, Scheperboersweg 2, in Loo.
- Zaterdag 26 oktober 2019 van 10.00-13.00 uur in Cultuurhuus Braakhekke, Schoolstraat 6A in Bathmen.
- Woensdag 27 november 2019 van 09.00-12.00 uur in het NaoberLOOkaaI, Scheperboersweg 2, in Loo.
Let op!!! In december is er geen Repair Café.

Het NaoberLOOkaal is gevestigd aan de

Scheperboersweg 2
7437 RG  Bathmen

Het NaoberLOOkaal staat ter beschikking aan inwoners en organisaties van het buurtschap Loo en omstreken. Voor verhuur kunt u een aanvraagformulier voor een reservering invullen.

 

Reserveren

Inschrijfformulieren

 

Vrijwilliger

 

Nieuwsbrief

Bekijk ook onze Facebook pagina

Als bestuurslid, commissielid, vrijwilliger of belangstellende kan je je aanmelden op deze site.

Het NaoberLOOkaal ontvangt subsidie van: